Klädställ

Använda klädställ på rätt sätt

Den som jobbar med butiksinredning vet att det krävs mer än några stänger och krokar för att få till en butik som lockar och intresserar kunder. Även om man har väldigt fina kläder så kommer dessa inte att synas på rätt sätt då man inte vet hur de ska presenteras på klädställningar. Det är inte så enkelt att man tar en klädställning IKEA eller Rusta kan erbjuda och ställer in den längsmed en av butikens väggar. Samma klädställ kan se helt annorlunda ut beroende på hur det placeras och används. 

Olika typer av klädställ

Det första man bör tänka på är förstås den typ av klädställ som man har valt. Man kanske vill satsa på en klädställning barn tycker bättre om för att den gör det möjligt att se kläder på en lägre höjdnivå. Om man redan har klädhästar och klädhängare med viss design så är det förstås klokt att fortsätta på samma spår. Ibland så kan det gå bra att blanda material som trä och metall, men det här måste göras med eftertanke så att känslan i butiken inte blir spretig. I vissa butikslokaler så kan det blir fint med en enkel klädstång som löper mellan väggar och som gör att man enkelt kan hänga upp kläder och skapa mellanrum för bättre synlighet.

Hänga på rätt sätt

Hur hänger man då på rätt sätt? För det mesta så blir det garanterat fel om man försöker pressa in så många plagg som möjligt på en klädhäst eller på en klädstång. För kunder så är det inte trevligt att behöva plocka upp kläder från golvet till följd av att man försöker få ut ett plagg. Dessutom så ser man inte det som erbjuds då kläder hänger ihop på ett sätt som skapar ett slags hav av tyg och färg. Genom att hänga kläderna lätt och ledigt och med galgar som har en bra form så gör man det enklare för kunder att se vad som finns och att ta i plaggen utan att detta leder till irritation. Kom ihåg att bra hängteknik också bevarar plaggens form och kvalitet.

Göra om

I skyltfönstret så kanske man gör om var och varannan vecka genom att klä sin skyltdocka i nya plagg eller presentera torsos med fina kombinationer för att locka folk till att köpa. Skyltbyster är enkla att uppdatera men själva inredningen i butiken kanske man låter vara som den är för att det blir för tungt att flytta runt med möbler. Om man har bra klädställ som tillåter nya kombinationer så blir det enklare att göra om då man känner för det. Det här är också något som gynnar känslan som man får i butiken och en sak som man ska beakta då man väljer ut klädställen.