Med fördröjningsmagasin kan displayställ stå i regnet

Nuförtiden är vi inte förvånade över att det går bra att vandra omkring i stadskärnor trots att det öser ner. Men om vi hade åkt tillbaka i tiden till samma kullerstenar så hade vi sett något helt annat. Platser som en gång i tiden blev till stora dammar när det blev regnoväder är idag tack vare fördröjningsmagasin under marken säkra att vistas på.

Det är på grund av detta som butiksägare kan låta displayställ som tål vatten stå kvar utomhus. De kommer inte att glida iväg i en flod eftersom denna aldrig blir till då vattnet skjutsas iväg långt bort under marken.

Fördröjningsmagasin är en del av större system

Ett fördröjningsmagasin kan inte klara av översvämningar på egen hand. Det här är ett verktyg som ingår som en del av ett större system för hantering av dagvatten. Magasinet kopplas samman med dagvattenkassetter och rörsystem där vatten kan flyta undan.

Det går att koppla det hela till det vanliga avloppssystemet eller att låta vattenmassorna återgå direkt till naturen på en plats där de inte utgör en fara för oss människor. Det är ju viktigt att komma ihåg att för mycket vatten i tätorter också kan skada byggnader och strukturer som vi använder dagligen.

Filtrering gör rent vattnet som regnar ner

Om du tycker att det låter som en dålig sak att skicka tillbaka vattnet rätt ut i naturen så har du en poäng med detta. Det är klart att regnvattnet som samlas i marken via parkering och vägar också tar med sig smuts och gifter.

På grund av detta förser man fördröjningsmagasin och dagvattenkassetter med filter. Dessa plockar upp smutsen så att den inte rinner ut rakt ut i naturen. Därmed kan vi se att den här typen av system gör väldigt stor nytta.

Betänk att samma plats utan risk för översvämning hade fört ut en hel del smuts i marken. Tack vare att man jobbar med dessa system under marken för att förhindra översvämningar så blir det renare i naturen!

/zinkkorgar-med-blommor.jpg

Displaystället bör klara av rost!

Ett displayställ som står utomhus när det regnar kraftigt räddas alltså från att flyta bort i en flod tack vare smarta fördröjningsmagasin i marken. Men det gäller förstås att detta ställ är gjort av material som tål vatten om det ska stå utomhus i regnoväder.

Idag tillverkas reklamflaggor för butiker och annan utomhusinredning av material som plast och stål som inte rostar. Det innebär att de klarar av att det regnar intensivt utan att börja rosta. Med tiden kommer det förstås att vara viktigt att hålla rent för att det ska se snyggt ut. Med vatten kommer det ju smuts som bör torkas av så att butikens flaggor och ställ förblir fina och inbjudande.

9 Apr 2022