Viktigt med butiksinredning spjut som håller måttet

De syns inte alltid men de finns i högsta grad i varje butik och på lager. När du går in i en butik så litar du på att hyllor inte rasar eftersom de vilar på säkra butiksinredning spjut som är installerade på rätt sätt. Det finns också en form av spjutskena som du kommer att se men som du kanske tänker mer på som en krok trots att det rör sig om en skena.

Vad är butiksinredning spjut?

Det som kallas för butiksinredning spjut är i grund och botten en form av skena som går att fästa i vägg. På denna skena kan du montera en hylla eller kanske ett galler. Det går också att använda en spjutskena som en krok som pekar ut mot rummet.

I en butik där det ska hänga många varor på ett synligt sätt kan man använda sig av spjutskenorna för att få till en smart och snygg upphängning. Då är de ofta lite kortare så att det inte blir för djupt för kunden. Om det hänger för många produkter på en spjutskena kan det se rörigt ut.

Nya eller begagnade spjutskenor

När en skena som ska användas för att hänga varor, eller montera hyllor på, är i gott skick är det klart att det går att använda den länge. Det kan finnas goda skäl att satsa på begagnad butiksinredning. Särskilt när det rör sig om specialanpassad inredning som redan finns i lokalen.

Men i en butik måste vi vara säkra. Både personal och kunder litar ju på att det inte kommer att ske en olycka på grund av inredning som håller måttet. Det här får stor betydelse då det handlar om spjutskenor som ju kan vara det som gör att en hylla sitter fast och vilar säkert oavsett tyngd.

Om du ska använda spjutskenorna som redan finns på plats är det viktigt att du tar reda på om de klarar av den tyngd och den konstruktion som du planerar. Dessutom är det ju viktigt att gå igenom och se att alla delar finns kvar. Om det fattas delar så kan det också bli farligt.

När spjutskenorna används på fel sätt

Det händer att skenor för upphängning av produkter och hyllor används på fel sätt. Även om de tillverkas av stål och är starka så går det ju inte att överdriva med vikt och tryck. En skena som sakta men säkert böjs till fungerar till sist inte som tänkt. Det är då som det kan börja se snett och vint ut. Dessutom kan detta innebära en fara med rasrisk.

Det är viktigt att då och då gå igenom butiksinredning spjut och se till att de fortsatt håller samma form och fungerar som de ska. Med moderna serier av skenor är det inte svårare än att beställa nya delar för att se till att butiksinredningen är uppdaterad och fräsch.

Spjutskenorna som håller måttet bidrar med bättre miljö

Vi ska inte glömma bort att detaljerna som inte alltid syns, som spjutskenorna, ofta har en stor roll i hur en butik upplevs. När skenorna som håller upp hyllsystem eller fungerar för upphängning är attraktiva och snygga i sin form så skapar det en bättre miljö.

Om vi dessutom ser på konceptet miljö så är det klart att du har mycket att vinna på butiksinredning spjut som är säkra för dig och för vår natur. Om de är tillverkade på rätt sätt och klarar av den användning de utsätts för så minskar ju slit och släng i din butik.

Fast här måste du också beakta att din användning och ditt underhåll av butikens inredning kommer att påverka miljöaspekten. Med lite eftertanke får du ut mycket mer av varje detalj i din butik. Då kan du uppleva att även den minsta spjutskenan bidrar till en miljö som är produktiv och inbjudande för alla som vistas i lokalen!

/coop_entre.jpg

25 Sep 2022