Torsos för olika plagg

För att butiksinredning ska fungera på ett säljande sätt måste den vara gjord för att göra det lätt för kunden att se det som erbjuds. Med fina torsos går det att visa upp kläder på ett mycket smakfullt sätt. Det här är en viktig typ av inredning som syns både i skyltfönster och på butiksgolvet.

Torsos för toppar

Det är mycket vanligt med torsos som är till för toppar. De kan vara lättare att hitta bland begagnad butiksinredning men många gånger kan det vara klokt att köpa nytt. Om en torso som är lite äldre har hanterats på ett sämre sätt kanske den inte är lika stabil. Då den ska stå i butiken där kunder rör sig är det verkligen viktigt att torson står stadigt.

Torsos som ska visa upp toppar, jackor och andra plagg för överkroppen kan vara formade på lite olika sätt. En del är till för kläder för kvinnor och kommer då att ha kvinnlig form. Manliga torsos ser annorlunda ut och används givetvis inte för att till exempel visa upp underkläder och badkläder för kvinnor.

Med eller utan huvud

Man behöver inte ha ett huvud på en torso för skyltning för att det ska se bra ut. Många gånger har man bara överdelen av en docka utan huvud. Det räcker för att kunden ska förstå hur ett plagg kommer att se ut på. Det här blir inte konstigt i verkligheten även om det kan låta lite skumt med en överkropp utan huvud.

Torsos utan huvuden är mycket stilistiska som butiksinredning. De har en viss anonymitet som faktiskt fungerar mycket bra då man vill ställa ut plagg för överkroppen på ett attraktivt och elegant sätt.

Byxtorso för byxor

Även om vi kanske i första hand associerar ordet torso med överkropp används det också för att beskriva skyltdockorna som är till för att visa byxor. Byxtorsos är till för kläderna som vi bär på den nedre delen av kroppen.

Det här är en typ av torso som enbart kan bestå av mellanpartiet av skyltdockan eller av mellanparti och ben. Den gör det lätt att visa upp hur ett par byxor sitter. Kunden kan komma närmre och se detaljer som man inte upptäcker lika lätt om byxan hänger på en galge.

Byxtorsos kan ställas upp på smarta sätt så att kunder ser ordentligt. De kan finnas på displayöar som ställs ut i butiken. Man kan välja att ha flera byxtorsos tillsammans eller kanske ett enstaka exemplar direkt vid hyllor och ställ som har de byxor som visar.

Byxtorsos kan också användas för att visa upp kjolar. De kan lätt användas i skyltfönster men är kanske vanligast förekommande i själva butiken. Det är mycket viktigt att den här typen av torsos står stadigt. Hellre än att försöka bygga en egen genom att plocka isär en hel skyltdocka bör man satsa på torson som är byggd för att visa upp plaggen för benpartiet.

30 Jan 2020