Dela ut galgar för att sälja aktiebolag snabbare

Det kan ta tid att sälja av butiksinredning då du ska sälja aktiebolag. Det här måste göras om du inte vill se inredningen som en förlust som du tar. Om det finns en massa galgar i butiken så kan du använda dessa för att glädja de kunder som kommer lite extra. Ge bort galgarna vid varje köp. Då minskar antalet saker som du måste ta hand om för att kunna avveckla bolaget.

Sälja aktiebolag för avveckling

Då bolaget ska säljas för att likvideras så är det viktigare än någonsin att se till att butiksinredningen säljs eller ges bort i god tid. Det går inte att sälja aktiebolag för avveckling om det fortfarande finns ett lager eller möbler som ägs av företaget. Även lokalen måste säljas om den inte är en hyreslokal.

Det finns finansbolag som jobbar med att köpa aktiebolag för att sedan likvidera. Det här kallas för snabbavveckling. Men det går inte att sälja bolaget som det är med galgar och allt annat i butiken. Om det ska avvecklas så gäller det att du först säljer av allt så att bolaget som köper för avveckling enbart har pengar och papper att hantera.

Sälja aktiebolaget för vidare drift

Om butiken ska säljas för att drivas vidare så finns det kanske ingen anledning till att ge bort galgar. Då kommer de ju vara en del av det som säljs och den nya ägaren kommer antagligen att behöva utrustningen för att fortsätta jobba på ett smidigt sätt. När det förhandlas om försäljning så måste detta tas upp. Den nya ägaren ska veta vad som kommer att finnas kvar.

Om det finns butiksinredning som ska bort så kan den säljas. Men galgar kan vara svåra att sälja. Då är det bättre att helt enkelt ge bort dem till kunder som kommer in för att handla då det närmar sig tidpunkt för att sälja aktiebolag.

Ge bort galgar utan att skvallra om försäljning

Det går att ge bort galgar och annan butiksinredning utan att skvallra om du ska sälja aktiebolag. Det är ju inte alltid önskvärt att kunder och andra får reda på att företaget ska likvideras. Det kan skapa oro och störa affärsverksamheten.

Men det är inte så konstigt att ge bort en galge med köpet. Det är det många butiker som gör. Det här kan snarare ses som en liten bonus som många kunder uppskattar. Personalen kan säga att galgen är en liten present och det är det hela. Personalen behöver inte ens veta att företaget kommer att säljas då de får instruktioner om att ge bort galgarna till kunderna.

26 Jun 2018