Flexibel butiksinredning för den lilla butiken

I ett mindre rum så ser man snabbt allt som finns på plats och därmed så gäller det att fundera på vilka detaljer man presenterar för sina kunder i en mindre butikslokal. Det man måste förstå är att en mindre lokal inte kommer att bli större. Man måste acceptera den yta man har, och det gäller att jobba med butiksinredning som är speciellt utformad för att få lokalen att kännas rymlig och mysig att vistas i. Det handlar alltså inte om att få in så mycket som möjligt utan snarare om att skapa en känsla av trevnad som gör att folk gärna dröjer sig kvar. Läs mer om butiksinredning här »

Det måste inte vara vitt

Många tror att en mindre butikslokal måste inredas i vitt för att man ska uppleva den som större. Det kan förstås bli fint och luftigt av att man använder sig av butiksinredning som går i vita toner och av att man målar väggar i vitt men det här är inte ett måste. Man kan mycket väl använda sig av andra färger och utnyttja smart målarteknik för att skapa vinklar som egentligen inte finns. Detta i kombination med rätt belysning ger ett ljust utrymme där man ser vad som finns på plats utan att anstränga sig. Tänk även på att en väl upplyst lokal inger säkerhet så möbler med inbyggda lampsystem kan vara ett bra val då butikslokalen är liten.

Vitmålad butiksinredning

Varor och produkter som konst

I den lilla lokalen så kommer butiksinredningen och det man säljer att bli till detaljerna som alla fokuserar på. Det här ska man ta väl till vara på och genom att börja se sina produkter och varor som konst så kan man tänka ut strategier för att visa upp dessa på bästa sätt. Man kan till exempel skapa en nisch som fungerar ungefär så som den hade gjort för ett konstverk men istället för en Karl Larsson så ställer man ut vinterns populäraste kappa eller den telefon som alla vill ha just nu. Konstverket kommer att få uppmärksamhet och med flexibel inredning så kan man skapa nya nischer utefter de behov som finns.

Packa inte varor och kläder tätt inpå varandra!

För många detaljer blir lätt rörigt och om man till exempel säljer kläder i en mindre butik så kan man välja att hänga dessa glest för bättre synlighet. Istället för att hänga upp varje storlek så kanske man kan ha ett exempel från varje färg och modell. Resten lagrar man högre upp bakom draperier och med hjälp av en butiksstege så kommer man åt dessa utrymmen. Har man högt i tak så är en stege en viktig del av den butiksinredning som man jobbar med. Stegen ska kunna flyttas lätt och den ska vara säker att klättra på.

31 May 2013