Galgar för skjortor

Visst kan man vika skjortor men för många så är det ändå smidigast att förvara skjortorna på skjortgalgar i garderoben. När man väljer galgar för skjortor så finns det flera saker att tänka på. Dels så ska man ha en galge som kommer att stötta skjortans form och dels så gäller det att den är tillräckligt stor så att skjortan inte glider av. Det finns förstås smarta modeller där man får antiglid effekt och annat som gör att skjortan hänger som den ska, och det är något som man kan se lite närmre på när man vill uppgradera sin garderob. 

Bästa galgar för skjortor

De bästa galgarna för skjortor är de som faktiskt är tillverkade just för detta plagg. De har rätt bredd och även en form som gör att skjortan då den har strukits inte mister formen. En skjortgalge bör ha en lätt sluttning och den ska inte ha tillbehör som gör att skjortan fastnar då man snabbt vill dra ut den från garderoben. Det här kan faktiskt leda till att man skadar plagget. Sedan så ska man tänka på det där med styrka. Visst kan man använda sig av en enklare metallgalge eller en tunn sak av plast för att hänga skjortor, men det här kan leda till att man under användningen förstör galgen och därmed också riskerar att skada skjortan.

Häng på rätt sätt

En annan sak som måste nämnas då man är ute efter bra skjortgalgar är att man även bör hantera den här galgen på rätt sätt. Om man till exempel väljer att hänga flera skjortor på en galge så bör man inse att man då utsätter galgen för mer vikt. En plastgalge som är bra för en skjorta kommer att mista formen under flera skjortor. Med tanke på detta så kan det vara bra att hänga på rätt sätt och att fundera på hur saker som om man knäpper skjortan eller inte då man hänger upp den kommer att påverka plaggets form.

Mer information

Läs mer om galgar här och här

 

17 May 2015