Kassadiskar med spännande former

Varje butik och försäljningsställe har en kassadisk, och om den är utformad på rätt sätt så tänker man inte ens på att den står där då den smälter in fint i sin omgivning. Det kan röra sig om rader av smarta kassasystem där kunder lätt kommer fram och man minskar på köer, såväl som om en enkel disk som även fungerar som informationsplats. När det rör sig om en enkel disk som ska stå centralt så kan man göra en hel del med formen både för att väcka uppmärksamhet och för att skapa en riktigt effektiv arbetsmiljö. Om man har möjlighet att välja bland kassadiskar med spännande former så ska man dock betänka det där med tillgänglighet. Det är viktigt att den här delen av butiksinredningen känns lätt att närma sig både vad gäller frågor och faktiska köp.

Kassadiskar och tillgänglighet

När en kassadisk står som ett rymdskepp mitt på golvet med belysning i olika färger och känslan av att den snart kan lätta mot taket så kanske man får en wow-upplevelse av möbeln. Det här kan också leda till att man som kund inte förstår var man ska ställa sig eller var man ska placera varor som man vill handla. Ibland så kan man se kassadiskar med ovanlig form som har tydliga öppningar och nedsänkningar där man förstår att kommunikation ska ske. Resten av kassadisken kan användas som display.

En annan sak som man måste betänka är hur upplevelsen blir för den som ska arbeta från kassadisken. Dels så behöver man skapa en säker och trygg miljö och dels så får avståndet mellan kund och säljare inte bli så långt att det känns onaturligt att prata och utföra köp.

Läs mer om:

27 Dec 2014