Med stans- lasermaskiner ökar kvaliteten på möbler för butiker

Med stans- lasermaskiner ökar kvaliteten på möbler för butiker

Möbler ska formas med tanke på funktion men också med tanke på skönhet. Bra butiksinredning erbjuder komfort och lång hållbarhet vilket är något man får med material som metall. Men det är inte helt enkelt att forma metall precis så som man vill, i varje fall inte om man inte har tillgång till moderna högteknologiska maskiner som kan skära och forma i enlighet med programmering. En stor fördel med stans- laskermaskiner är att de ger en vinnande kombination som gör det möjligt att snabbt ta fram komplicerade former till ett lågt pris.

Fantastiska stans- lasermaskiner gör jobbet

Maskinerna som både skär med laser och stansar ger flera olika tillverkningsområden i en enda maskin. Det här är minst sagt revolutionerande och något som får stor betydelse för de krav vi kan ställa på framtidens möbler och inredning för kontor och butiker. Några av de moment som stans- lasermaskiner kan ta hand om är:

  • Stansning
  • Formning
  • Laserskärning
  • Gängning
  • Viss bockning

Det här är arbetsmoment som behövs då man vill skapa möbler av material som är hållbara men inte vill tumma på skönheten. Resultatet är former som är inbjudande och vackra att se på, samt butiksinredning som man i stort sett aldrig behöver byta ut eller renovera.

Kostnaden för tillverkning går ner

En annan sak som verkligen påverkar de som handlar med butiksinredning såväl som slutkund är kostnaden för tillverkning med de nya moderna maskinerna. En moderna stans- lasermaskin hanterar verktygen som ska till för produktionen på ett snabbt och effektivt vis. Arbetet i maskinen drar minimalt med energi och därmed så får man mycket låga produktionskostnader vilket speglas i produktens slutpris.

I och med att de moderna maskinerna jobbar på ett automatiskt sätt så får man även en snabbhet så att man spar tid på produktionen. Samtidigt så behöver man inte underhålla stans- lasermaskiner särskilt ofta och det är också något som drar ner på kostnader för tillverkning.

Det går att ställa höga krav på form och design

Det som kanske var omöjligt för 20 år sedan är idag en självklarhet. Man kan numera ställa mycket höga krav på en möbels form och design. Detta trots att den är gjord av metall. Materialets hårdhet är ingen match för moderna stans- lasermaskiner som klarar stor tjocklek och som kan jobba på ett så precist sätt. Precis som moderna kantpressar så kan man även jobba med stora stycken men använda maximalt med material under varje tillverkningsprocess.

Inga mänskliga händer behöver ge sig in i själva produktionsprocessen som sker inuti maskinen, men däremot så är det människor som programmerar programmen som ser till att stansen och lasern utför det önskade arbetet. Det är detta som gör det möjligt att ta fram bättre och snyggare inredning till butiker och kontor och faktiskt också till hem.

 

6 Apr 2017