Ska man sälja aktiebolag själv eller med bolagsservice?

Då man bestämmer sig för att sälja verksamheten som tillverkar butiksinredning så vill man förstås få ut så mycket som möjligt av detta. Har man goda kontakter med möjliga köpare så kan man givetvis sköta en försäljning av aktiebolag själv. Många gånger så är det dock säkrare och snabbare att sälja aktiebolag till en bolagsservice som kan ge en bra summa pengar för bolaget och sedan sköta det hela på ett professionellt och lagligt sätt.

Sälja aktiebolag med bolagsservice

När man väljer att sälja aktiebolag med en bolagsservice som Citadellet så får man ett riktigt fint stöd genom hela processen.  Oavsett om man jobbar med reklamflaggor för butiker eller tillverkar kassadiskar så kan man räkna med att få en korrekt utvärdering av företagets värde och hur mycket man kan tänkas får för det. Bolagsservicen kommer alltid att ta ut en avgift för tjänsten, för de måste ju också tjäna på affären och det ska man vara medveten om.

Om man väljer att sälja själv så kan det leda till att man sparar pengar men det är inte säkert att man kan sälja lika snabbt och man ska heller inte vara säker på att man kan få samma summa som då man vänder sig till ett bolag som jobbar aktivt med att köpa och sälja aktiebolag.

Vad händer med företaget efter försäljning?

En annan sak att beakta är givetvis varför man säljer företaget. Om det är så att man vill avveckla så kan det finnas goda anledningar till att sälja aktiebolag till en bolagsservice då detta leder till att man själv inte behöver ta hand om proceduren som kan ta över ett halvår att bli klar med. Men man måste vara säker på att man säljer till ett bolag som hanterar avvecklingen på rätt sätt. Om de inte gör det så riskerar man lagliga problem samt ett dåligt rykte och det kan pengarna knappast vara värda.

Det är verkligen A och O med god kommunikation med bolagsservicen och det från start. När man själv kan allt om galgar och inredning till butiker men mycket litet om Bolagsverkets regler och processer så är det av yttersta vikt att man får förklaringar som man kan förstå. Det här ska man få från start då man först tar kontakt med frågor om hur man skulle kunna sälja aktiebolaget och hur lång tid detta kommer att ta.

Genom att ha god kommunikation från start så slipper man onödiga missuppfattningar och man vet precis vad som gäller och hur det hela kommer att gå till. Det är ett stöd som man inte får om man väljer att sälja företaget själv och det är viktigt att komma ihåg.

21 Jun 2017