Torsos med eller utan huvud

När man talar om en torso så menar man en överkropp utan armar, huvud och ben, men torsos som används som butiksinredning kan mycket väl komma med både armar och huvud. Det här är något som man som kund själv kan välja och butiker som Gordons ser till att erbjuda flexibla koncept så att man finner skyltbyster som kommer att fungera perfekt i den egna butiken. Faktum är att många av de byster från det antika Grekland som man idag visar på museum en gång hade huvuden så det är inte så att en torso per automatik måste vara huvudlös.

Torsos utan huvuden

En bra skyltdocka kan man använda på många olika sätt. Dels så kan man skapa intressanta presentationer i skyltfönstret genom att positionera dockor i fönstret. Här kan en torso med huvud ge en fin effekt eftersom ett huvud också kan ha ett ansiktsuttryck som får folk att stanna till och undra. Inuti butiken så kanske man inte har samma behov av att väcka uppmärksamhet och det kan rentav vara en fördel att en docka inte upplevs som så mänsklig. När man använder sig av torsos utan huvuden så får man en annan typ av fokus på själva kläderna. Här ska det dock poängteras att man måste ha en bra skyltbyst för att få rätt uttryck och för att kläderna ska hänga på ett bra sätt.

Effekten av ett huvud

När man ser på skillnaden mellan skyltdockor som har huvuden och de som inte har det så inser man snabbt att huvudet är det som ger en väldigt mänsklig effekt. En välgjord skyltdocka kan få en att för ett ögonblick tro att det är en verklig människa som står och visar upp kläderna. Det här är något som kan påverka på ett mycket positivt vis och också leda till att folk blir mer intresserade av ens butik. Det finns en stor effekt i att inkludera huvuden men då ska man förstås också se till att placera sin torso på rätt ställe så att den verkligen märks.

God kvalitet

Något man inte får glömma är det där med kvalitet. Det är viktigt att man använder sig av torsos som är välgjorda och av material som klarar av det slitage som man inte kommer undan i en välbesökt butik. Kunder kanske inte kommer att röra vid skyltdockorna men i och med att man ofta flyttar omkring på bysterna och dessutom ställer de på platser där folk passerar så kommer de med tiden att slitas på. Då är det bra att man har valt dockor och byster av material som inte blir fula eller försvagas av slitaget.

28 Aug 2015