Välj rätt galgar till butiken

I en butik så kan man inte ha ett hopkok av olika galgar. Det här ger inte ett gott intryck på kunder som med spretig butiksinredning får känslan av att ha kommit på besök i någons hemgarderob. På galgar.info så finns det mer information om galgar som kan vara bra att ta en titt på innan man köper in galgarna till den egna butiken. Det här är trots allt en del av inredningen som kan göra så mycket för en behaglig och trivsam miljö.

Bra galgar i en butik

Det viktigaste i en butik är förstås att det man säljer presenteras på ett bra sätt. Om kunderna upplever att det är för rörigt så kanske de går vidare utan att upptäcka att man faktiskt har det som de är ute efter. Med bra galgar så kan man hänga upp kläderna på ett sätt som gör att de syns bra.

En annan sak är att kläderna inte ska skadas av att hänga på fel sätt. Ett tyngre plagg behöver en galge som klarar av vikten. Om galgen börjar svikta under plagget så kan det leda till att man får en ful form på det. Det ser helt enkelt inte så inbjudande ut. Man kan kanske inte få samma effekt med en galge som med en skyltdocka men det ska åtminstone inte se konstigt ut då man hänger plagget på den.

God presentation av kläder

God presentation av kläder kräver inte bara stålgalgar, plastgalgar eller trägalgar som klarar av vikten och som återger rätt form. Man måste ju även tänka på hur man hänger plaggen så att de syns på rätt sätt. Ibland så kan det bara klokt med tunna stålgalgar då man vill få in många plagg på en mindre yta. Presentationen av plagget kan man placera på ett sätt som gör att kunden förstår hur det ser ut och bara bläddrar fram sin egen storlek bland kläderna som hänger.

Det gäller förstås också att jobba med skyltdockor och inte bara förlita sig på galgarna. Med god kombination så får man god presentation som får kunder att vilja prova kläder och sedan köpa det som satt bra och kändes rätt.

Unik design och form

Idag så kan man beställa galgar med unik design och form. Man behöver inte ha samma inredning som alla andra butiker även om man använder sig av samma modell av galge. Genom att välja färg och material och kanske lägga till en logga på galgen så får man en unik stil för den egna butiken.

Det kan också vara bra att dra nytta av olika innovationer som smarta klämmor och annat som gör det lättare att hänga set tillsammans så att kunder ser hur kläderna kan kombineras. Det här är ju också nödvändigt då man vill hänga upp underkläder och ha underdel och överdel tillsammans på samma galge.

Även stålgalgar kan komma i olika färger och ha tillägg som gör att de ser lite annorlunda ut. Man kan ju använda sig av flera olika material till en butik men många gånger så får man en bättre helhet om man håller sig till en viss typ av material men har olika form på galgarna så att de ger rätt stöd till kläderna som man säljer.

Ge bort galgar till kunder som reklam

Det är inte ovanligt att fina galgar leder till att kunder vill ta med galgen hem. Det går att ge bort galgarna som presenter till kunder men detta ska man förstås budgetera för. Att tanklöst ge bort galge efter galge leder till att man till sist inte har det antal som man behöver i butiken. Då kan det vara klokare att specialbeställa en omgång med reklamgalgar som man ger bort för att sprida butikens namn till ortens alla garderober.

20 Jul 2016